Broodkast Weekschijf

  • EUMIR DEODATO & AL JARREAU – DOUBLE FACE

Eumir Deodato, een Braziliaans musicus, muziekproducent en arrangeur. Hij houdt zich vooral bezig met het jazz-genre, maar is ook bekend van zijn combinaties van jazz met andere genres als rock, pop, R&B en orkestmuziek. Deodato heeft aan meer dan 500 albums meegewerkt als producer of arrangeur. Zijn successen als artiest zelf behaalt hij vooral in de jaren 1970. Daarna heeft hij meer dan 500 albums geproduceerd voor onder andere Kool and The Gang en Bjork.

Alwyn Lopez “Al” Jarreau is een Amerikaans jazz- en popzanger. Al Jarreau staat bekend om zijn vaak geïmproviseerde scatzang en het vermogen om muziekinstrumenten met zijn stem na te bootsen, waaronder gitaar en percussie. Hij is de enige zanger die Grammy Awards heeft gewonnen in drie categorieën: Jazz, R&B en Pop.

2010…. Al Jarreau is gast op het nieuwe Eumir Deodato album, met het nummer “Double Face”, geschreven door Nicolosi / Deodato / Al Jarreau.

Eumir Deodato, een naam als een donderslag. Deze Braziliaanse muzikant, producer en arrangeur is vooral bekend door zijn Grammy toegekend funky versie van Richard Strauss ‘Also sprach Zarathustra, het thema van 2001: A Space Odyssey. Met een gezamenlijke omzet van meer dan 25 miljoen platen verdiende hij 16 platina platen en werkte aan meer dan 450 albums.

Met zijn ultieme instinct voor boeiende hits maakt Deodato samen met Al Jarreau de adembenemende plaat Double Face.

Smelten we de zang van Al Jarreau samen met de Vintage Rhodes piano van Deodato dan levert dat een waanzinnig stuk kunst op namelijk, de Broodkast Weekschijf voor de komende week.

Weekschijf beluisteren. Klik dan op het plaatje hieronder.